Over Agral Butter

Onze waarden

Agral Butter maakt zijn boters altijd met de consument in het achterhoofd. Dankzij passie, knowhow en flexibiliteit is Agral Butter de ideale partner voor de ontwikkeling van unieke, traditionele boters.

Passie

Agral Butter staat eerst en vooral gelijk aan passie voor boter en respect voor een traditioneel, smaakvol en natuurlijk product. Bij Agral Butter beseffen we dat een nauwkeurige selectie van grondstoffen en een streng gecontroleerd productieproces de voorwaarden bij uitstek zijn om kwaliteitsvolle boterproducten te maken.

Knowhow

In de veertig jaar dat Agral Butter boterproducten maakt, heeft het een enorme knowhow ontwikkeld. Het bedrijf heeft dan ook een ruim aanbod voor elk type klant: artisanale boter, met de hand verpakte boter, lightboter, gearomatiseerde boter ...
En dat uiteraard met het grootste respect voor het natuurlijke beginproduct en het vakmanschap dat achter de verschillende productiemethodes schuilt.

 Flexibiliteit

Omdat elke markt anders is en omdat de consumptietrends in de loop der jaren veranderen, hanteert Agral Butter altijd een uiterst flexibele productiemethode. We zijn dan ook de ideale partner voor de ontwikkeling van boterproducten die 100 % aan uw wensen voldoen.
Agral Butter biedt een ruim gamma boterproducten aan dat voldoet aan de specifieke consumentenbehoeften van elke markt. Daarnaast heeft het bedrijf heel wat verpakkingen in petto, zoals handige boterkuipjes, aluminiumverpakkingen en verpakkingen in verschillende Europese formaten.

Onze merken

Agral Butter is met zijn eigen merken actief op de Belgische markt. In heel wat gezinnen komen deze merken al generaties lang op de tafel.

Les Coteaux is bijvoorbeeld een van de meest verkochte boters op de markt. Het logo met de hazelnoten verwijst naar de notensmaak van deze boter op basis van verse room.

Lucien Massaux, Jean-Marie Cabay en Marc Guiselin hebben samen met tal van helpende handen het vermaarde Agral Butter opgebouwd rond manueel in perkamentpapier verpakte boerenboters. Producten die volgens traditionele methodes tot stand komen.

Met Héritage 1466 beschikt Agral Butter ook over een botermerk dat in verschillende formaten en recepten voor export verkrijgbaar is. Héritage 1466 is ideaal voor klanten van Agral Butter die geen eigen verpakkingen willen ontwikkelen.
Deze boters zijn verkrijgbaar in lightversie of met 82 % vetgehalte, in blokken en kuipjes. Héritage 1466 van Agral Butter is zonder twijfel de perfecte, meertalige verpakking voor uw markt.

Onze geschiedenis

Van een eenvoudige loods tot een ultramoderne productiesite ...

De meeste verhalen beginnen met 'Er was eens ...'. In dit geval gaat die zin verder met 'een kleine loods ...'

Het verhaal start in 1971. Op dat moment nam huidig bestuurder Jean-Marie Cabay het bedrijf van Lucien Massaux, dat enige bekendheid genoot in de regio rond Charleroi, over.
Dankzij de enorme expertise in het produceren van boter evolueerden de activiteiten van het bedrijf stap voor stap. Het succes van Agral Butter is te vinden in de productiegebouwen, die in de loop der jaren sterk aangepast werden.

In 1998 gaf de overname van Godefroid-Seron nv en het bijbehorende merk Les Coteaux (een groot succes op de Belgische markt) een nieuw elan aan de activiteiten van Agral Butter.

In 1997 begon Agral Butter aan de bouw van een productiesite op het industrieterrein van Courcells. In september 1999 werd ze officieel geopend.

In 2003 zette Agral Butter een productielijn voor lightboterproducten op poten.
De commerciële activiteiten, en dan vooral de export, bleken al snel een groot succes en werden jaar na jaar uitgebreid.

In de tussentijd behaalde Agral Butter in 2005 ook het IFS-label (International Food Standard) en in 2007 een BRC-certificaat (British Retail Consortium).
Toen de productie tot boven 10.000 ton boter per jaar steeg, was een verdubbeling van de productieoppervlakte aan de orde. In 2009 verrezen daarom enkele nieuwe ateliers op de site in Courcelles.

Op de nieuwe site, die eind 2010 in gebruik genomen werd, werd de workflow van de productielijnen geoptimaliseerd. Bovendien bespaart het bedrijf sindsdien heel wat energie. Dankzij de steeds grotere flexibiliteit blijft Agral Butter nieuwe hoofdstukken aan zijn verhaal toevoegen en kan het steeds grotere volumes aan. Het aantal recepten en verpakkingen in het aanbod van Agral Butter blijft dan ook alleen maar toenemen.

Navigatie